3. KÖPRÜNÜN İSMİ DEĞİŞMELİDİR

İstanbul Boğazına yapılacak olan 3. köprünün temel atma töreni sırasında Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL, Köprü isminin ”Yavuz Sultan Selim” olacağını açıklamıştır.

Bu Proje, sadece ülkemizde ve sadece Alevi inancına sahip olanlar tarafından değil, ismi, pek çok İslam ülkesinde pek de hayırla yad edilmeyen bir tarihi kişiliğin isminin verilmesinin doğru olmadığı kanaatindeyiz.Çünkü Yavuz dönemi, Anadolu halkının birlik ve dirlik içerisinde, bir arada olamama sürecinin başlangıcı olmuştur. Oysa, şimdi ülkemizin her zamankinden daha çok, birlik ve dirlik içerisinde olma ihtiyacı vardır. İsimler ayrıştırıcı değil birleştirici olmalıdır.

Ülkemizde bütün dünya tarafından tanınan ve takdir gören ve bir tek kişinin bile itiraz etmeyeceği ”Mimar Sinan”, ”Mevlana”, ”Yunus Emre” gibi bir çok tarihi isim varken, ülkemizde veya yurtdışında yaşayan önemli bir nüfusun kabul etmediği ve etmeyeceği bu kadar açık olan bir isim 3. köprüye verilmesini protesto ediyoruz ve ”HAYIR” diyoruz.

Cem Vakfı Genel Merkezi ve Şubeleri olarak, ”habercem.com” internet sitesinde başlatılan ”HAYIR” kampanyasını destekliyoruz.

Erkek veya kadın, Genç veya yaşlı, Alevi veya sünni bütün vatandaşlarımızı ”habercem.com” internet sitesinde başlatılan bu ”PROTESTO” ve ”HAYIR” kampanyasına katılmaya davet ediyoruz.

CEM VAKFI