MALTEPE’DE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK CEMEVİ İNŞAATI

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK CEMEVİ İNŞAATI

Cem Vakfı Maltepe Şubemizin 2008 yılının mayıs ayında temelini atmış olduğu Cemevi yapım inşaatı, her türlü olumsuzluk ve engellere karşın, bölgede bir gurur ve övünç abidesi olarak, inşaatın biran önce bitirilmesi çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Cem Vakfı, Maltepe Şube Başkanı İnşaat Mühendisi olan Yusuf Er, Alevi inancı, örf, adet ve geleneklerimizin özgürce yaşanabileceği böylesine geniş kapsamlı bir Cemevi yapımında Yönetim Kurulu olarak çalışmış olmanın, emek sarf etmiş olmanın gurur ve onurunu taşımış olmaktan dolayı memnun olduklarını söylemiştir. Konuşmalarına Yusuf Er göreve geldikleri 1,5 yıldan beri 7000 metrekarelik inşaat yaptıklarını ve böylece toplam inşaat alanının 10.000 metrekareye çıkmış olduğunu söyleyerek 2014 yılı Mart ayı sonuna kadar inşaatın kaba ve ince işlerini bitireceklerini ifade etmişlerdir.

Şube Başkanı Yusuf Er  inşaatın bu duruma gelmesinde, sadece Alevi inancına mensup olan canlarımızın yanında, bölgede oturmakta olan Sünni kardeşlerimizin de maddiyat açısından küçük olmakla beraber manevi açıdan oldukça anlamlı yardım ve desteklerini gördüklerini söylemiştir. İşte Türk halkının tabanda asla birbirlerini ötelemeden birbirlerine sevgi ve saygıyla yaklaşmakta olduklarının en büyük göstergesi olduğunu söylemiştir.

Yusuf Er bu Cemevinin bitmesi ve hizmete girmesiyle sadece Alevi inancına mensup olan, vatandaşlarımıza değil, diğer farklı inançlara sahip olan kardeşlerimizde Cemevine gelerek kendi inançlarına ait bazı değerleri bulabileceklerdir.

Yönetim Kurulu üyelerinden Dilek Toraman, Zehra Uludağ, Erdinç Yılmaz ve Bayram Poyraz Cemevi Teras katının coğrafi konumu nedeniyle oldukça geniş kapsamlı bir manzara bütünlüğüne sahip olduğunu, özellikle Teras katının kültürel ve sosyal faliyetler için oldukça güzel bir ortam olacağını ifade etmişlerdir.

Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, inşaatın bu duruma gelmesinde Maltepe Belediyesinin çok büyük katkılarının bulunduğunu bildirmişlerdir. Ayrıca kadın kolları Başkanı Nevin Kaygusuz Kermes düzenleyerek, İnşaatın biran önce bitmesine kendi imkanları ölçüsünde yardımda bulunmak istediklerini söylemişlerdir. Bu çerçevede Cumartesi günü düzenleyecekleri Kermes’in hazırlığını yapmakta olduklarını bildirmişlerdir.