Topçu Baba Anma Etkinliği…

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Topçu Baba’yı Anma Etkinliklerinin 16.’sı bu sene, 9 Haziran 2012 Cumartesi günü Kırklareli Kofçaz İlçesi Topçular Köyü’ndeki Topçu Baba Türbesi alanındaki mesire yerinde yapıldı. Yaklaşık beş bin kişinin katıldığı etkinliğe Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, inanç önderleri olan; dede, baba ve dervişler, ozanlar, yerel sanatçılar da katıldılar.

Yörenin inanç önderi olan Hasan Yıldız Halifebaba’nın okuduğu gülbenkle yapılan açılıştan sonra, konuşmalar yapıldı, deyişler söylendi, semahlar dönüldü.

Halk Müziğinin özgün sesleri Fevzi Kurtuluş ve Hüseyin Yaltırık’ın da sahne aldıkları Etkinlikte TRT, CEM Tv., ve Hayat Tv. de çekimler ve söyleşiler yaptı.

Etkinliğe katılan Araştırmacı Yazar Av. Şakir Keçeli de Alevi-Bektaşi İslam inancının değerleri konusunda bilgilendirici bir konuşma yaptı.

Rumeli’yi fetheden “Kırklar”dan olduğuna inanılan, adına düzenlenen etkinlikle Trakya’daki Alevi – Bektaşi inanç guruplarının tümünü bir araya getiren, adına yüzlerce kurban tığlanan Topçu Baba’nın huzurunda onun aşkıyla bir araya gelen canlar; bir başka etkinlikle buluşmak dileğiyle kucaklaşarak birbirlerinden ayrıldılar.

Bu arada bir acı haber de katılımcılarla paylaşıldı.

Davut Kandemir Baba Hakk’a Yürüdü…

“Şah Bedreddin” Yolu’ndan, günümüzün en önemli Bedreddini (Gülşeni) inanç önderlerinden Davut Kandemir Baba, 3 Haziran 2012 Pazar günü Hakk’a yürümüştür. Bir gün evinde misafir kalan Baba Sultan, 4 Haziran 2012 Pazartesi günü ailesinin, sevenlerinin, Bedreddini dede ve babalarının omuzları üzerinde son istirahatgahı olan Kırklareli merkez Koruköy Mezarlığı’na defnedilmiştir. Menzili mübarek olsun, Hakk rahmet eylesin, hizmetleri kabulu makbul olsun…

Yazı ve fotoğraflar: Ayhan Aydın