Sivas Şubemizdeki Aşure Etkinliğine Büyük İlgi

Sivas’ta Cem Vakfı tarafından muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen programda aşure dağıtıldı. Kent protokolünün de katılımıyla gerçekleşen aşure dağıtımında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Cem Vakfı Sivas Şubesi tarafından muharrem ayı dolayısıyla vakıf binasında aşure programı gerçekleştirildi. Programa Vali Ali Kolat, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan İl Müftüsü Yusuf Şahin  katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği programda Vali Ali Kolat, hiç kimsenin başka bir insanın düşüncesini ve inancını sorgulamaya ve yargılamaya hakkı olmadığını söyledi. Kolat, “Güzelliklerin duaların paylaşıldığı bir ortamdayız. Biz yıllardır bütün insanımızla, değişik etnikte insanımızla, farklı düşünce ve farklı mezhepten insanımızla mutluluk içerisinde, huzur içerisinde birbirimizin inancına, düşüncesine, kanaatine, giyinişine ve yaşayışına müdahale etmeden yaşamak düşüncesindeyiz. Kimsenin insanların düşüncesini inancını sorgulamak gibi, yargılamak gibi bir hakkkı yoktur. Biz tamamen bunu saygı ve sevgi çerçevesinde sürdürüyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluktur” dedi.

Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ali Akyıldız ise “Çokluk içerisinde birlik olmayı başardığımız sürece dostluğu, kardeşliği, merkezde insanı ön plana aldığımız sürece hiç kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmaya gücü yetmeyecektir” diye konuştu. Yapılan duanın ardından programa katılanlara aşure dağıtıldı.