Sivas Davası

Sivas Katliamı sanıklarının, yasal boşluklarından faydalanarak, davanın zaman aşımına uğraması sonucu, ceza almadan kurtulacak olmaları, toplum vicdanında tamiri asla mümkün olmayacak derin yaralar açacaktır.

Yıllardan beri kimlikleri, adresleri ve çalıştıkları iş yerleri bilinen sanıklar, her nedense bir türlü adalet önüne çıkarılmadılar. Hatta bu konuda DGM’lerde yargılanarak hüküm giymiş olanların, sudan bahanelerle, planlı ve programlı bir şekilde ülke dışına kaçmalarına göz yumuldu.

Vatandaşın nefes alışverişini takip eden Emniyet güçleri, yıllardan beri hemen yanı başında, karakola 100 metrelik mesafede oturan ve 1 no’lu sanık olan Cafer Erçakmak’ı bir türlü bulamadı veya göremedi!.. Ancak öldükten sonra, yapılan DNA testi sonucu, Cafer Erçakmak olduğunu ilan ettiler…

AKP grubunun MİT Başkanı için iki gün içerisinde özel bir yasa çıkarmış olduğu dikkate alınırsa, bu hassasiyet ve duyarlılığın Sivas Katliamı için de gösterileceği umudunu korumakta olduğumuzu ifade etmeliyiz. Aksi uygulama ve davranış şekilleri hükümetin bu konuda samimi olmadığını gösterecektir.

Cem Vakfı olarak, olayın gündemde tutulması ve sorumlu kişi ve kuruluşların, sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmeleri yönünde devamlı olarak uyarılarda bulunmaktayız. Bu konudaki tepkilerimizi devlet ve hükümet yetkililerine bildirmekteyiz.

Bütün bunların yanında 10 Mart 2012 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Şubeler Toplantısında, konu, yine gündeme getirilecektir. 13 Mart 2012 tarihinde Ankara’da bütün sivil toplum örgütlerinin yapacağı tepkisel eyleme, Cem Vakfı’nın katılması yönünde, Ankara Şubemiz yetkili kılınmıştır.

Ayrıca konunun oldukça hassas ve toplumumuzu derinden yaralıyor olması nedeniyle; Cem Radyo ve Cem TV haber kuşaklarında olayı tekrar tekrar anlatarak, sorumlu ve yetkili kişilere çeşitli mesajlar ulaştırılmaktadır.

6 Mart 2012