PERTEK (TUNCELİ) CEMEVİ AÇILDI

CEM Vakfı Pertek (Tunceli) Şubesi tarafından yaptırılan cemevi, 23 Ağustos 2013 Cuma günü halkımızın hizmetine açılmıştır. Açılışa; Tunceli Vali Yardımcısı Sayın Kenan Eskin, Tunceli Belediye Başkanı Sayın Edibe Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tunceli İl Müdürü Sayın Ali Ekber Yurt, Pertek Belediye Başkanı Sayın Kenan Çetin, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Sayın Doğan Bermek, CEM Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Sayın Eşref Doğan ve Tunceli Üniversitesi Alevilik Araş. Ve Uyg. Merkezi Müdürü Sayın Kadir Bulut katıldılar. Farklı illerden gelen Alevi inanç önderleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen törende, konuşmaların ortak teması ‘Alevi yurttaşların inanç özgürlüklerinin anayasal güvenceye kavuşturulması ve barış sürecinin bozulmaması’ yönünde gerçekleşti. Açılışın ardından lokmalar dağıtılarak, törene katılanlara ikramlarda bulunuldu. Akşam ise cemevinde bir ‘birlik cemi’ düzenlendi.