MUHARREM AYI BAŞLADI.

Aleviler ve İslam dünyası için kutsal sayılan Muharrem ayı 15.11.2012 tarihinde başlamaktadır.

Muharrem ayı içerisinde, 12 günlük oruç tutulduktan sonra; birlikteliğin, kardeşliğin, bir arada ve uyum içerisinde yaşamanın sembolü olan Aşure pişirilerek, her yıl olduğu gibi yine halka ikram edilecektir.

Bu ikram sırasında gerek Cem Vakfı ve bağlı olan Şubelerinde, gerekse diğer inanç grupları ve yerel yönetimler tarafından halkla bütünleşme ve kaynaşma amacıyla, çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Sayın İzzettin Doğan: “Muharrem ayının, bir hüzün, bir yas günü olarak anılması anlamının ötesinde, daha farklı duygularla hatırlanması ve yaşanmasını, şehit olacaklarını bile bile, Hz. Hüseyin, ailesi ve sevenlerinden oluşan 72 kişinin, bir zulme, bir adaletsizliğe ve haksızlığa karşı sadece kendi onurlarını ve haysiyetlerini koruma mücadelesi değil; İslamın, Kur’an’ın ve Hz. Peygamber’in onurunu ve haysiyetini koruma mücadelesi vermiş olduklarını idrak etmeliyiz.” şeklinde ifade etmiştir.

Hz. Hüseyin; babası Hz. Ali’nin öğüdü olan: “Zalime boyun eğmeyin; yalnız haklarınızdan mahrum olmakla kalmazsınız, haysiyetinizden de mahrum kalırsınız.” öğretisini ilke edinmişlerdir. Sonuçta, Hz. Hüseyin ve diğer Ehlibeyt soylularının, Yezid’e karşı vermiş oldukları bu haklı mücadelelerden günümüze 1332 yıl geçmiş olmasına karşın, hala toplumdaki derin izleri ve etkileri açıkça görülmektedir.

İşte bu duygular çerçevesinde; bu yılki Muharrem ayı, Cem Vakfı ve Şubeleri tarafından bu inanç doğrultusunda anılacak ve çeşitli etkinliklerle yad edilecektir.