MARMARA EREĞLİSİ CEMEVİ TEMEL ATMA TÖRENİ…

Cem Vakfı Marmara Ereğlisi Cemevi Temel Atma Töreni 3 Nisan 2013 tarihinde yapılmıştır.

Cem Vakfı Marmara Ereğlisi Cemevi Temeli halkın büyük katılımıyla, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin DOĞAN ve Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim UYAN tarafından atılmıştır.

Temel Atma Töreni’nde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sayın İbrahim UYAN, bölgelerinde yaşamakta olan farklı inanç gruplarının ibadet mabetlerinin yapılmış olmasından dolayı mutlu olduklarını belirtmiş, bu çerçevede ilçelerinde Alevi İnancına mensup olanlara ait Cemevi’nin yapılmış olması öncelikli olarak barış ve kardeşliğe hizmet edeceğini söylemiştir.

Daha sonra kürsüye gelen Cem Vakfı Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. İzzettin DOĞAN ise, her geçen gün ülkede cemevleri sayısında artış olduğunu, bu konuda yerel yönetimlerin ellerinden gelen ve mevcut yasaların kendilerine tanımış olduğu hak ve yetkiler dâhilinde Cemevlerinin yapımına katkı sunmaları gerektiğini söylemiştir. Bu çerçevede, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Sayın İbrahim UYAN’a teşekkür ederim, demiştir. Ayrıca, çok kısa bir sürede bu cemevinin arsasının alınmasını ve hemen yapımını sağlayan Cem Vakfı Marmara Ereğlisi Şube Başkanı Hıdır ŞANLI ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarına teşekkürlerini bildirmiştir.