Maltepe Şubemizin Düzenlediği Gece

Maltepe Şubemiz tarafından Cem Evi inşaatının biran önce bitirilmesi için, düzenlenen gece büyük ilgi görmüştür.

Şube Başkanımız Yusuf Er, düzenlemiş olduğu gecede, yaptığı sunum ve konuşmasında;  göreve geldiklerinden bu yana, Cem Evi inşaat üretiminde hızlı bir ilerleme kaydettiklerini, ayrıca Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ile yapmış oldukları görüşmede; Cem Evinin belirlenen hedefler içerisinde bitirilmesi için, her türlü maddi ve manevi desteklerde bulunacaklarını sözünü verdiklerini söylemişlerdir.

Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır ise; gecede yapmış olduğu konuşmasında, artık sayıları 2 binin üzerinde olan Cem Evlerinin yasal statüye kavuşturulması gerektiğini, Cem Vakfı olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde, bu konuda vermekte oldukları hukuki mücadeleden umutlu olduklarını bildirerek, kamu kaynaklarını kullanan merkezi ve yerel yönetimlerin daha sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmelerini ve Cem Evleri’nin yapımı ve arsa tahsis konularında yardımcı olmaları  gerektiğini söylemiştir.