Konacık’a Cemevi İçin Protokol İmzalandı

Cem Vakfı ile Bodrum Konacık Belediyesi  arasında, 400 kişi kapasiteli Cemevi yapımı için protokol imzalandı.

Protokolü, Genel Başkan Prof. Dr. İzzettin Doğan adına imzalayan Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, yapmış olduğu konuşmasında  “Diyanet İşleri Başkanlığı’na, genel bütçeden çok önemli kaynaklar aktarılmaktadır. Sadece genel bütçeyi ele aldığımız zaman, 4 milyar dolar gibi devasa bir bütçe ayrıldığını görmekteyiz. Bu bütçenin içerisinde, ülke nüfusunun en az üçte birini teşkil eden Alevi inançlı yurttaşlar için bir kuruş dahi ayrılmamaktadır. Biz Cem Vakfı olarak, Genel bütçeden cemevlerine de pay ayrılmasını, Diyanetin yeniden yapılandırılmasını veya bu şekilde devam edecekse kaldırılmasını talep ediyoruz.

Anayasal sorumluluklarını yerine getiren Konacık  Belediyesinin almış olduğu uygulama oldukça örnek bir davranıştır. Türkiye’deki diğer Belediyelere de örnek olmasını temenni ediyoruz. Cemevinin projesini çizen mimarların Sünni olması da bizleri ayrıca sevindirmiştir. Bizler her zaman toplumu ayrıştırıcı değil, bütünleştirici olarak bakıyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz” dedi.

Yine Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tosun ise konuşmasında “Konacık  Belediyesi sınırları içinde yer alan 1185 metrekarelik alanda cem evi yapılmasına karar verilmişti.   CEM Vakfı ve Konacık Belediyesi olarak ortaklaşa yürütülen projede protokol imzalama aşamasına gelindi. Cem Evinin ruhsatlandırma işleri  Ekim ayına kadar sürecek ve bir buçuk- iki yıl içinde de inşaat işi tamamlanmış olacaktır.  2014 yerel seçimlerine kadar biz cem evinin yapımının bitmiş ve ibadete açılmış olacağını düşünüyoruz.  Şunu da hatırlatmak isterim ki, cem evinin meclisimizden oy birliği ile çıkması,  projelendirilmesi ve diğer işlerinin yapılması konusunda destek veren bütün arkadaşlarımızın suni inanca sahip olması da takdire şayandır.  Bir seferberlik halinde yol aldığımız bu konuda  problemleri ötelemek yerine çözüme odaklanmayı tercih ettik. Camilerimizi nasıl el birliği ile yapıyorsak, cem evlerimizi de aynı şekilde el birliği ile yapacağız” dedi.