ERENLERİN İZİNDE BÜYÜK BALKAN TURU (27 Eylül – 09 Ekim)

ERENLERİN İZİNDE

BÜYÜK BALKAN TURU

10 GECE 12 GÜN

YUNANİSTAN – MAKEDONYA – ARNAVUTLUK – KARADAĞ – HIRVATİSTAN BOSNA HERSEK – SIRBİSTAN – KOSOVA – BULGARİSTAN

FİYAT           :  950 EURO   (2.150 TL)

Büyük Balkan / 27 Eylül 09 Ekim

2150 TL ‘den itibaren

1.GÜN:  Sabah Saat 7 sularında Dimetoka Seyidali Sultan Dergahı’na varış. Türbe   ziyareti ve sabah kahvaltısı 1 saat serbest zaman Ardından . Kavala’ ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saatlik yolculuktan sonra  (238 km) şehre varıyoruz. Burada öğle yemeği için 1 saatlik serbest zaman veriyoruz. Panoramik şehir turunun ardından sahilde fotoğraf çekimi için 1 saat serbest zaman veriyoruz. Saat: 16:00 da Selanik’ e hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun ardından Saat: 19:00 gibi otelimize varıyoruz. Akşam yemeğinin ardından serbest zaman ve konaklama Selanik’te otelimizde.

2. GÜN:  Sabah Saat: 07:00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından Atatürk’ün Evini ziyaret ediyoruz. Ardından Selanik‘ te 2 saat boyunca tarihi mekanlar ve sahil gezisi yapıyoruz. Makedonya’ya gececeğiz. Gezinin ardından Atatürk’ün okuduğu Manastır’ı ziyaret ediyoruz. Bir saatlik serbest zamanın (öğle yemeği) ardından  Ohri ye hareket ediyoruz. Yaklaşık 4 saatlik (285 km) yolculuğun ardından Saat: 19:00 gibi  Ohri’ye varıyoruz. Otelimize yerleştikten sonra otelde alacağımız akşam yemeğinin ardından serbest zaman ve konaklama otelimizde.

3.GÜN:  Sabah Saat: 07.00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından Sarı Saltık Makamı’nı ziyaret ediyoruz. Göl kenarında fotoğraf çekimleri için 1 saatlik serbest zaman veriyoruz. Ardından Arnavutluk başkenti Tiran’a hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik (150 km) yolculuğun ardından Tiran’a varıyoruz. 1 saatlik serbest zamanın ardından (öğle yemeği) burada Dünya Bektaşi Merkezi’ni ziyaret ediyoruz. Panoramik şehir turunun ardından otelimize yerleşiyoruz. Otelde alacağımız akşam yemeğinin ardından serbest zaman ve konaklama Tiran’da otelde.

4.GÜN:  Sabah Saat: 07.00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından Karadağ’a hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğun ardından (191 km) Karadağ’a varıyoruz. Panoramik şehir turunun ardından 1 saatlik serbest zaman (öğle yemeği) veriyoruz. Saat: 14:00 gibi Hırvatistan’ın tatil incisi Dubrovnik’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 4 saat sürecek (223 km) yolculuğun ardından otelimize varıyoruz. Otelimiz 4 yıldızlı tatil oteli olduğu havuz ve deniz keyfi için dinlenme için serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5. GÜN:  Tam gün 4 yıldızlı turistik otelde tatil keyfi. Serbest zaman.

6. GÜN:  Sabah Saat: 07:00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 4 saat sürecek (225 km) yolculuğun ardından Mostar Köprüsü’ne varıyoruz. Burada fotoğraf çekimi ve öğle yemeği için için 2 saat serbest zaman veriyoruz. Panoramik şehir turunun ardından otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeğinin ardından konaklama otelde.

7. GÜN:  Sabah Saat: 07:00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından Sırbistan üzerinden Kosova’nın başkenti Piriştine’ye doğru hareket ediyoruz. Burada Yakova Bektaşi Dergahını ziyaret ettikten sonra otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

8. GÜN:  Sabah Saat: 07:00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından Üsküp’e varıyoruz. Panoramik şehir turunun ardından Üsküp şehir manzaralı tepe ve Üsküp Kalesini ziyaret ettikten sonra Tetova Harabati Baba Dergâhı’nı ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğinin ardından Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından akşam saat 20: 00 gibi Sofya’da otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

9. GÜN:  Sabah Saat: 07: 00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından panoramik Sofya turu yapıyoruz. 1 saatlik serbest zaman ve fotoğraf çekiminin ardından Razgrad’a hareket ediyoruz. Öğle yemek molasını yolda veriyoruz. Yaklaşık 6 saat süren (365 km) yolculuğun ardından Razgrad Demirbaba Türbesini ziyaret ediyoruz. Ziyaretin ardından Razgrad’da otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

10.GÜN:  Sabah Saat: 07: 00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından Dulova Akkadınlar Köyü, Silistre Tuna Nehri’ni gezdikten sonra 2 saatlik bir mesafede olan Varna Akyazılı Sultan Dergahı’nı ziyaret ediyoruz. Ardından Varna şehir merkezine varış ve panoramik şehir turu. Akşam Varna’da otele yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

11. GÜN:  Sabah Saat: 07: 00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından Sliven ili Kotel ilçesi Yablonovo (Alvanlar) ya hareket. Bu köy bölgenin en büyük Alevi köyüdür. Ali Koç Babanın oğlu Hüseyin Dede ve evlatları ile köydeki türbelerin ziyaretleri. Köylülerle tanışma, kaynaşma. Saat: 14:00 gibi Kırcaali’ye hareket ve yaklaşık 5 saatlik yolculuğun ardından Kırcaali’ye varış. Akşam yemeği ve konaklama Kırcaali’de otelde.

12. GÜN:  Sabah Saat: 07: 00 de otelde alacağımız kahvaltının ardından Elmalı Baba Türbesini ziyaret ediyoruz. 2 saatlik serbest zamanın ardından Otman Baba Türbesi ve Cemevine geçiyoruz. Öğle yemeği için 1 saat serbest zamanın ardından bölgedeki canlarımızla birlikte bu Cemevinde Cem oluyoruz. Saat: 17:00 gibi İstanbul’ a hareket ediyoruz. Yaklaşık 6 saatlik yolculuğun ardından 23:00 gibi İstanbul’ a varıyoruz.

FİYATA DAHİL HİZMETLER:

OTOBÜS ULAŞIMI

8 GECE 3 YILDIZLI OTEL KONAKLAMASI

2 GECE 4 YILDIZLI OTEL KONAKLAMASI (DUBROVNİK)

12 ADET SABAH KAHVALTISI

10 ADET AKŞAM YEMEĞİ

VİZE ÜCRETİ

PROFESYONEL REHBERLİK HİZMETİ

SEYAHAT SİGORTASI

DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI

TÜM ÖĞLE YEMEKLERİ