İstanbul Şubeler Toplantısı

İstanbul’daki şubelerimizin katılımıyla, Vakfımız Genel Müdürü Hıdır Akbayır Başkanlığında, 17.12.2011 tarihinde, Sarıyer Şubemizde, Alevilik ile ilgili güncel konuların konuşulup değerlendirildiği bir toplantı düzenlenmiştir.
Ayrıca; toplantıya Şubelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Balabanlı da iştirak etmiştir.
Toplantıda, şube sorunları ve güncel konuların yanında, Cem Evlerinin yasal statüye kavuşması yönündeki çabalar değerlendirilmiştir. Aşure etkinlikleri nedeniyle, İllerde, Valiler başta olmak üzere, diğer kamu yöneticilerinin de Cem Evlerini ziyaret etmiş olmalarının memnuniyeti dile getirilmiştir. Bu gelişmeler gösteriyor ki, artık Devletimizin, Cem Evleri “ibadethane değildir” söylemi giderek önemini kaybetmekte olduğu anlaşılmaktadır
Çekmeköy Şube Başkanımız Ali Rıza Duman, şube toplantılarımız, daha önce belirlenen gündem doğrultusunda yapılması halinde, şubelerinde daha aktif olarak çalışma yapmalarının mümkün olabileceği hususunu dile getirmiştir..
Çeşitli konuların dile getirildiği toplantıda, gelecek toplantının, 14.01.2012 tarihinde, Sultanbeyli Cem Evi Şubemizde yapılması konusunda mutabık kalınmıştır.