İnançlar Karşısında Kadının Konumu Paneli

CEM Vakfı Genel Merkezi Avrupa Yakası Kadın Kolları tarafından, 28 Nisan Cumartesi günü saat: 14.00’de Yenibosna (Kocasinan) Cemevi Konferans Salonu’nda İnançlar Karşısında Kadının Konumu isimli bir panel düzenlenmiştir.

Açılış konuşmasını yapan kadın kolları başkanı Fatma Çınar konukları ve panelistleri selamladıktan sonra; Havva Anamız’dan bugüne kadar gelen süreçte dünyada her türlü eziyeti çeken ama her türlü üretimde bulunan kadınların, anaların haklarının verilmesi konusuna değindi.

Aynı zamanda paneli yöneten Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce Dede’nin yanında Bektaşi Babası, Araştırmacı Yazar Dursun Gümüşoğlu ve Galata Mevlevihanesini Yaşatma Vakfı Onursal Başkanı Mevlevi Dedesi Hasan Çıkar yerlerini aldılar.

Dursun Gümüşoğlu büyük beğeni toplayan konuşmasında özellikle haksızlığa uğrayan kadınların tüm dünyaki konumlarına dikkat çekerek, kadınlara yönelik sömürünün bugün de devam ettiğini, inançların kadınları yücelten yönlerinin olduğunu, Hz. Muhammed’in Fatma Ana’ya duyduğu saygının çok büyük olduğu, Alevilerin Bektaşilerin kadına verdikleri değer konularına değindi.

Hasan Çıkar Dede de özellikle Alevi-Mevlevi anlayışında Hacı Bektaş Veli ve Mevlana’nın insanı ve kadını yücelten sözleri üzerinde durdu ve kadın sevgisi olmadan inançların bir değeri olamayacağın söyledi.

Ali Yüce Dede ise yaptığı konuşmada kadının toplumdaki, Alevi anlayışındaki yeri konularına değindi.

Panelde aynı zamanda Yusuf Keleş sazıyla, CEM Vakfı Küçükçekmece Şubesi Kadın Kolları Başkanı aynı zamanda zakir İsmigül Çakır,  CEM Vakfı Genel Merkezi Kadın Kolları’ndan Hacer Demir nefesleriyle katılımcılara ozanların kutlu sözlerini taşıyarak büyük beğeni topladılar.

Panele ilgi büyüktü.