Halkalı Şubesinin Çanakkale Şehitliği Gezisi

Cem Vakfı Halkalı Şubesi Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenlemiştir. Şube Başkanı Gazi Arslan, söz konusu gezinin sahip olduğumuz coğrafyayı daha iyi anlamak ve Atatürk’ün bu savaşlarda göstermiş olduğu olağanüstü çaba, gayret ve kahramanlıkların, dünyada başka hiçbir lidere nasip olamayacağını söylemiştir.

Başkan Gazi Arslan, “Atatürk’ün, Mehmetçiklerle kucak kucağa savaşan Anzaklar için söylemiş olduğu, ‘Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır…’ sözleri çok anlamlı ve asla erişilmesi mümkün olmayan bir duygu ifadesi olarak dünya savaş tarihindeki yerini almıştır.

İşte biz bölgemiz insanına bu ülkeyi bize yurt olarak canları pahasına bırakanları yerlerinde ziyaret etmek; onların o mücadelesini bir kez daha hatırlamak için bu tür bir faaliyet içerisinde bulunduk. Katılan tüm canlara teşekkür ediyoruz.” dedi.