Halkalı Şubemizin Yunus Emre’yi Anma Paneli

Halkalı Yunus Emre Cem Ve Kültür Evi Gençlik Kolu Tarafından Organize Edilen Yunus Emre’yi anma Paneli 01.04.2012 tarihinde yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Cemevi Başkanı Gazi Arslan, Yunus Emre’nin hayatı, kişiliği, felsefesi, Alevilik inancı açısından önemine değindi. Daha sonra Panelistler olan Doç.Dr. Ali Yaman ve Dursun Gümüşoğlu konuşmaya ve katılımcılara Yunus Emre’nin günümüz Aleviliğine katkısını ve şiirlerinden örnekler vererek açıkladılar.

Ali Yaman, özellikle büyük kentlerde yaşamakta olan genç alevi nüfusunun Yunus Emre’yi iyi anlamaları ve bu konuda çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade ederek, yetişmekte olan gençliğin bu değerli inanç önderi hakkında mutlaka bilgi sahibi olmaları gerektiğini söylemiştir. Bu anlamda Alevilik artık yıllardan beri bir giz olmaktan çıkmış, artık büyük kentlerde kendini göstermeye başlayarak var olan birtakım önyargılarında yıkılmaya başladığını söylemiştir. Gençlerin bu konularda mutlaka donanımlı ve birikimli olmaları gerektiği hususları üzerinde durmuştur.