HACIBEKTAŞ’TA “İNANÇLAR KARŞISINDA KADININ KONUMU” ADLI PANEL YAPILDI

Hacıbektaş-ı Veli anma törenleri çerçevesinde; 18 Ağustos 2012 günü Hacıbektaş Kültür Merkezi’nde Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nimet KARABULUT Başkanlığında, “İnançlar Karşısında Kadının Konumu ve Kadıncık Ana” adlı panel yapılmıştır.

Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanı Mimar Gülay ODABAŞI, Araştırmacı Yazar Dursun GÜMÜŞOĞLU ve Cem Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Dursun ALTINAY panelde hazırlamış oldukları bildirileri sunmuşlardır. Arefe günü olmasına karşın, önemli oranda izleyici sunumları dikkatle takip etmişletir. Özellikle yabancı konuklar Alevi-Bektaşilikte kadının yeri konusunda çeşitli sorulara cevap bulduklarını, ifade etmişlerdir. Panelin sonunda, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza SELMANPAKOĞLU tarafından panelistlere plaket takdim edilmiştir.