GELİN CANLAR BİR OLALIM

İnsanlarımızın birbirlerini ve inançlarını daha yakından tanımaları için, Ankara Mamak İlçesi, Kartaltepe Mahallesinde 8 Eylül 2013 tarihinde Cemevi-Cami Kültür Merkezi temel atma töreni yapılacaktır.

Yıllardan beri Cemevilerini bir ibadet yeri olarak görmeyenler, bugün Cami ile Cemevi’ni aynı mekânda buluşmalarını göreceklerdir. Günümüzde hala Cemevleri’ni, bir ibadet merkezi olarak görmeyenlere de, bu proje bir anlamda yanıt vermiş olacaktır. Cemevi-Cami projesi birlikteliğine baktığımızda barış adına, kardeşlik adına çok önemli bir gelişme olduğunu söylemek hiçte abartılı bir yaklaşım olmayacaktır. Burada önemli olan, henüz yasal bir statüye kavuşmamış olan ve ülkemizde sayıları ikibinin üzerinde bulunan Cemevlerinin, uygulamadaki sonuçları itibariyle yasaların önünde yer aldığı hususu dikkate değer bir uygulama olarak görülmeli ve bilinmelidir.

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan’ın katılımlarıyla 8 Eylül 2013 Pazar günü saat 14.00’de temeli atılacak olan Cemevi-Cami projesine halkımızın büyük bir katılımla destek vereceği beklenmektedir.