Firuzköy Cem Evi Açılış Töreni

Avcılar Belediyesi tarafından yapılıp, Vakfımız ile Belediye arasında düzenlenen protokol çerçevesinde; Cem ibadetlerinin, cenaze ve yemek hizmetlerinin yerine getirilmesi konusu,  Vakfımıza bağlı, Firuzköy Şubemiz tarafından yerine getirilmesi hükme bağlanmıştır.

Genel Başkanımız Prof. Dr. İzzettin Doğan, yapmış olduğu açılış konuşmasında; sayıları milyonlarla ifade edilen Alevi inancına sahip vatandaşlarımızın, ibadet etme şekillerinin yerine getirilmesinde, Hükümetler tarafından değişik zamanlarda, çeşitli vaatlerde bulunulmasına karşın, bugüne kadar en ufak bir ilerleme kaydedilemediğini, bu anlamda; Avcılar Belediye Başkanımızın, böylesine güzel olan bir Cem Evini, bölgelerinde oturan Alevi inancına mensup vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olması, tarihi bir olay olarak görülmeli ve bu şekilde değerlendirilmelidir. Ayrıca; diğer belediyelerde, yasalara ve kanunlara uygun olarak yapılıp, hizmete sunulan bu olayı örnek bir model olarak ele almalılar ve kendileri de bu gibi projeleri geliştirmeleri gerektiği hususları üzerinde durmuşlardır.

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa a Değirmenci de, yapmış oldukları Cem Evinin, Belediye Yasalarına göre hizmete sunduklarını ifade ederek, bundan böyle başka Cem Evlerinin yapımına devam edeceklerini bildirmişlerdir.