Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği

Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanı Fatma Çınar’ın organizasyonuyla, Vakıf Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği, kadınlarımızın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanı Fatma Çınar’ın, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının ardından;  kürsüye gelen, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Doğan Bermek, kadın’ın önemini ve hak ettiği yere gelebilmesi için göstermesi gereken çabayı anlatırken büyük alkış aldı.

Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce’nin, kadınların Alevilik’teki yeri ve önemine değindiği konuşmanın ardından, program; Cem Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Altınay’ın Anadolu’da Kadın adlı sunumu ile devam etti.

Etkinliğin sunuculuğunu yapan Buket Can ve Kadın Kolları Üyesi Akgül Arslan’ın ardından Aşık Cevheri’nin kendi şiirleriyle renk kattığı etkinlikte; kadınlarımız güllerle karşılanıp türkülerle uğurlandı. Program Yusuf Keleş ve Hacer Demirci’nin, birbirinden güzel türkülere yer verdikleri müzik dinletisi ile son buldu.