Cemevi-Cami Projesinin Temeli atıldı.

Ankara Mamak İlçesi Tuzluçayır Mahallesinde, Cemevi-Cami ve Aşevi ve Eğitim ve Kütüphane ve Okuma Salonlarının bir arada bulunduğu kompleksin temeli büyük bir halk katılımı ve desteğiyle 08.09.2013 tarihinde atılmıştır.

Temel atma törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ve Cem Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan iştirak etmişlerdir. Temel atma töreninde bir konuşma yapan Bakan Çelik, Sünni ve Alevi inancına mensup olanların aynı çınar’ın dalları olduklarını, yıllardan beri yapay olarak yaratılan ayrılıkların, bir kardeş kavgasına dönüştürülmek istendiğini ifade ederek, bu projenin halklar arasındaki önyargıların kalkmasında çok önemli fonksiyonel görevi olduğunu ifade etmişlerdir.

Törende bir konuşma yapan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan ise; bugün İslam coğrafyasında Sünni ve Şii çatışması, var olan kaynakların halkın ekonomik ve sosyal statüsünü yükseltmek yerine, modern çağda karşılığı olmayan anlamsız ve gereksiz bir şekilde harcanmakta olduğunu açıklamıştır. Doğan, gelişmeler göstermektedir ki Suriye deki Alevi Sünni çatışmasını bizim Anadolu topraklarına taşıma düşüncesi ve planları çok net bir şekilde görülmektedir. İşte bu proje, böylesine hassas bir süreçten geçmekte olduğumuz bu günlerde bir takım karanlık güçlerin bu kötü emellerinin ortadan kalkmasına da vesile olacaktır. Yıllardan beri yapay olarak yaratılmış olan önyargılarında ortadan kalkmasına vesile olacaktır demişlerdir.

Temel atma töreni sırasında bazı sıra dışı grupların protesto gösterileri olmuş olup, alana biriken halk nezdinde herhangi bir karşılık görmemişlerdir.