CEM VAKFI’NIN YENİ YAYINI

Hakkı Saygı’nın Son Eseri “Türklerin Balkanlara Geçişi ve Alevi – Bektaşi Zümreler” Cem Vakfı Yayınlarından Çıktı.

Cem Vakfı Yayınları serisinin 2013 yılındaki ilk kitabı olan “Türklerin Balkanlara Geçişi ve Alevi – Bektaşi Zümreler” okuyucuların hizmetine sunulmuştur.

Bektaşi Babası Hakkı Saygı tarafından yazılan eser özellikle,

Türklerin Anadolu’nun hangi bölgelerinden gönderilerek, Balkanlar’da nerelere yerleştirildiğini ve daha sonra Balkanlar’dan getirilerek, tekrar Trakya ve Anadolu’nun nerelerine yerleştiklerinden bahsetmektedir.

Ayrıca, Osmanlı’nın Balkanlar’da fethedilen bölgelere hangi unsurları göçe tabi tutuğunu ve bu süreçte ön plana çıkan Sarı Saltık Sultan, Seyit Ali Sultan, Otman Baba, Kazak Abdal, Teslim Abdal başta olmak üzere pek çok Bektaşi – Alevi babasının yaşam öykülerini de bu kitapta bulacaksınız.