Cem Vakfının Kurucularından, 2. Başkan BAYRAM KAYA Hakk’a Yürüdü..

Cem Vakfının Kurucusu ve 2. Başkanı olarak görev yapmakta olan Bayram KAYA, Hakk’a yürüdü..

Yaşamı boyunca, Alevilik inancına önemli hizmetler veren ve son olarak, Edremit Körfezi’nde Körfez Cemevi’nin yapılmasına maddi ve manevi destek sağlayan Bayram KAYA’nın özgeçmişi:

1933 yılında Erzurum’un Aşkala İlçesi’ne bağlı Dallı Köyü’nde doğan Bayram Kaya; babası Teber, annesi Hediye’den Alevi İslam Yolu’nun temel kurallarıyla örülmüş bir ahlak felsefesi eğitimi alarak yaşama atıldı.

Küçük yaştan itibaren yöresindekilerin kendi toplumuna yapılan haksızlıklarını dinleyerek büyüyen Bayram Kaya, hayat boyu terk etmeyeceği, yaşamına yön verecek bir ilkeyi daha çocuk yaşta benimsedi: Haksızlıklar karşısında susmamak, bu uğurda mücadele vermek.

İnşaat işlerindeki kişisel başarıları onu bu uğraşı meslek edinmesine yönlendirdi.

Tüm yaşamı boyunca çocukken aldığı erdemler doğrultusunda çalışıp dürüst bir iş adamı olarak ünlenirken, herkesin saygı duyduğu, sözü dinlenir bir değerli insan haline geldi.

Kendi alanında bir marka olan Kaya İnşaat A.Ş.’ni kurup yönetti.

Kamil insan olma konusunda, herkesin sevdiği ve saydığı bir insan olmasının ötesinde, yardımsever bir kişi olarak da tüm ihtiyaç sahiplerinin elinden tutan bir önder olarak ünlendi.

Kurucu üyesi olarak yer aldığı ve 2000’den itibaren ikinci başkanı olarak; kurulduğu ilk günden bugüne CEM Vakfı’nın Genel Başkanı Alevi Vakıfları Federasyonu’nun Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin DOĞAN’la birlikte büyük bir mücadeleye eşlik etti. Bu konuda sayısız toplantıya ve etkinliğe katıldı, CEM Vakfı’nın kuruluşu teşkil eden temel görüşleri halka anlatmak için şehir şehir dolaştı.

Bayram Kaya; Alevi Bektaşi kurum ve kuruluşularının birleşmesi, birlikte hareket etmesi için yılmaz bir mücadelede öncü roller üstlendi, kişisel ofislerini bu işler için tahsis etti, sayısız cemevinin yapına destek oldu, Pir Abdal Musa’da büyük bir park yaptırarak halka doğa sevgisini gösterdi,  genç sanatçıların ellerinden tutarak onlara yardımcı oldu.

Alevilik adına yapılan her olumlu adımın arkasında yer alan Bayram Kaya Alevi toplumunun “Bayram Dedesi” olarak anıldı.

Aleviliğin temel hedefi olan; Tanrı’nın şah damarından bile yakın olduğu insanın, insanca yaşaması durumunda “Enel Hakk”’la, Hakk’a yaklaşıp onunla bütünleşeceği bilinciyle “Kamiller Meclisi”nde cem olan, varlığını Türk varlığına ve bu ulusun topraklarının barış-kardeşlik- esenlik günler görmesi için feda eden, insanlarımızın Türküyle-Kürdüyle; Alevisiyle-Sünnisiyle; Lazıyla- Çerkeziyle; Yahudisi-Hıristiyanıyla barış içinde yaşaması için kararlı adımlar atan Bayram Kaya, 20 Aralık Perşembe günü Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur.

Cem Vakfı olarak, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor, acılarını yürekten paylaşıyoruz.

Bayram Kaya’nın cenazesi, yarın saat: 14.30’da Kartal Cemevi’nde düzenlenecek törenden sonra, ebedi istirahatgahı olan memleketi Erzurum’a uğurlanacaktır…

Bütün dost ve sevenlerine duyrulur…

CEM Vakfı Genel Merkezi