CEM VAKFINDAN KAMUOYUNA DUYURU

Malatya Doğanşehir İlçesi Sürgü Beldesi’nde Evli Ailesinin inancına yönelik olduğu iddia olunan eylemler, sahura kalkmak isteyenleri, geleneksel yöntem olan, Davul çalarak uyandırmakla görevlendirilmiş olan kişi veya kişiler ile Evli ailesi arasında, gece meydana gelen kişisel veya bireysel bir sürtüşmeden ileri geldiği hususu; bölgede yaşamakta olan diğer Alevi inancına mensup olan vatandaşlarımız tarafımdan Vakfımıza bildirilmiştir.

Gerçekleri yansıtmayan spekülatif haberler, toplumsal barış ve kardeşliğe zarar verebilecek nitelikte olan haberlerdir. Bu nedenlerden dolayı, toplum psikolojisinin tepkilerini düşünerek, daha dikkatli ve gerçeklerle örtüşen haberleri duyurmak, Basının ve Alevi kurumlarının öncelikleri arasında yer almalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur….

Cem Vakfı