CEM VAKFI’NDAN ADIYAMAN’DA ALEVİ EVLERİNİN İŞARETLENMESİNE TEPKİ

Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden rahatsız olanlar, özellikle Alevi-Sünni çatışması beklentisi içerisinde bulunanlar, yine bir takım tertipler ve oyunların içerisinde olduklarını görmekteyiz.

Basına yansıyan bilgiler doğrultusunda, Adıyaman’da bazı Alevi inancına mensup olanların, evlerini işaretlenmiş olduklarını öğrenmiş bulunmaktayız.Sağduyulu Alevi veya Sünni inancına mensup olan kardeşlerimizin, bu tür karanlık emelleri bulananları gayet iyi bildikleri ve tanıdıklarına inanıyoruz. Bu karanlık emelleri olanların, tertiplerine Bölge insanının asla itibar etmeyecek kadar, sağduyulu olduklarına inancımız ve güvencimizin tamdır. Burada Devletedüşen görev ve sorumluluk, en kısa zaman içerisinde, bu karanlık emelleri olanları tespit ederek, kamuoyu önünde kimliklerini veya kimler tarafından yönlendirilmiş oldukları açıklamaları gerekmektedir.

Bunun için, başta Adıyaman Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’ın ve güvenlik güçlerinin bu araştırma ve soruşturmayı biran önce tamamlamalarını ve bu kişi veya kurumların kimliklerini bir an önce kamuoyuna açıklamalarını ve faillerini en kısa sürede yargı önüne çıkartılmasının sağlanmasını bekliyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.