CEM VAKFINDA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI.

Cem Vakfı Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Yenibosna Cem Vakfı Genel Merkezinde konferans düzenlemiştir. Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, konferansta, Alevi-İslam inancında Kadın’ın yeri ve öneminden bahsetmiştir. Daha sonra, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak söze başlamış ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününün tarihçesi hakkında bilgi vermiştir. 8 Mart 1857’de Amerika’da bir tekstil fabrikasında meydana gelen olaylar sonucu 129 emekçi kadının yaşamını yitirmesi sonrası 8 Mart’ın tüm dünyada Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmaya başlanmasının önemini vurgulamıştır.

Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanı Gülay Odabaş da konferansta söz almış ve Kadınlar Günü’nde, tüm dünyada ve Türkiye’de en çok ezilen kesim olan kadınların, bu durumu değiştirmelerinin kendi ellerinde olduğunu, bu sebeple, Cem Vakfı Kadın Kolları olarak bu yıl, çok daha aktif olarak, yeni projelere imza atmak üzere yola çıktıklarını, bunun ise ancak birlik ve dayanışma ile sağlanabileceğini vurgulamışlardır.

Cem Vakfı Yenibosna Şubesi Kadın Kolları Başkanı Leyla Zafer de Dünya Emekçi Kadınlar gününün tarihçesi hakkında bilgiler vermiş ve 9 Mart Cumartesi günü Cem Vakfı Kadın Kolları tarafından Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik duyurusunu yaparak konferansı sonlandırmıştır.

Konferans sonrası Cem Vakfı tarafından katılımcı tüm kadınlara birer adet sümbül çiçeği hediye edilmiştir.

Haber/Fotoğraflar: Sakine Çoban