CEM VAKFI FİRÜZKÖY ŞUBESİNDE ÖĞRENCİLER SECDEYE VARDILAR

Avcılar Firüzköy mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulunun 300 civarında öğrencisi Firüzköy Cemevine gelerek, Alevilik hakkında bilgi aldı ve Cem ibadetine doğrudan iştirak ettiler.

Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet ERGÜN yapmış olduğu açıklamada, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde, program çerçevesinde Alevilik hakkında bilgi verdiklerini, bununla birlikte okulumuzun hemen karşısında bulunan Cemevi yetkilileri, Alevilik hakkında kendilerini daha iyi ifade edeceklerini düşünerek, öğrencilerimizi bu anlayış doğrultusunda Cemevine getirdiklerini söylemişlerdir. Bu durumdan hem öğrencilerimiz hem aileleri hem de çevre halkının memnun kalacaklarını düşünmüş olduklarını ifade etmişlerdir.

Öğrencilere Cem ibadetinden önce, Cem Vakfı eski Genel Müdürü Hıdır AKBAYIR, Aleviliğin günümüze kadar gelen tarihsel süreçlerini, önemli olayları kronolojik olarak kısaca anlatmış ve Ehlibeyt İslam anlayışıyla ne şekilde kaynaştığı ve Alevi İslam inancının  doğuşunu ve gelişimini hakkında bilgiler vermiştir. Daha sonra Cem ibadetine geçilmiş, öğrencilerin  Dede olarak Cemi yöneten Ali İhsan ÇAĞLAR’ ı büyük bir dikkat ve merakla takip etmişler ve  Dede’nin önerisi ile hep birlikte secdeye varmışlardır.

Daha sonra söz alan Şube Başkanı Şükrü KALENDER ise, Öğrencileri  Cemevlerinde görmüş olmaktan ve Cem ibadetine iştirak etmiş olmalarından dolayı memnun olduklarını, bu tür olumlu uygulamaların toplumda yanlış olguları ortadan kaldıracağını ve böylece toplumda barış, kardeşlik ve ötekilerini daha iyi anlama duygularını gelişeceğini ve pekiştireceğini söylemiştir.

Cem sonrası, çocuklara lokma ikramı yapılmıştır.