‘’SÖYLEM DEĞİL YARDIM BEKLİYOR!’’

CEM VAKFI, ÇATALCA ŞUBESİ CEMEVİ İNŞAATI ‘’SÖYLEM DEĞİL YARDIM BEKLİYOR!’’

Cem Vakfı Çatalca Şubesi Başkanı Nuran BOZDEMİR ve Yönetim Kurulu Üyesi Saadet SEÇKİN ile yapılan görüşmelerde; Başkan BOZDEMİR üzülerek ifade etmem gerekir ki! Yerel yönetimler Cemevi inşaatımıza gerekli ilgi ve yardımı göstermekte yetersiz kaldıklarını ifade etmişlerdir.

Cemevi inşaatının bu noktaya gelmesinde sadece Alevi inancına mensup olan vatandaşlarımızın değil, Sünni inancına mensup olan vatandaşlarımızın da çok önemli katkıları olmuştur. Konuşmasına devam eden BOZDAĞ, Çatalca ilçemizde açılacak olan Cemevi, başta yöre insanının birbirlerinin inancını anlamada ve birtakım önyargıların yıkılmasında Cemevleri çok önemli bir etken olacaktır.

Günümüzde laik, demokrat ve çağdaş insanlar biliyorlar ki açılacak olan Cemevi, sadece Çatalca’da değil, yurdumuzun neresi olursa olsun, vatandaşlar arasında ‘’Barış ve Kardeşlik’’ duygularının pekiştirilmesinde de önemli bir unsur olmaktadır. Kısaca Çatalca Cemevi bittiğinde, karanlığa bir ışık tutacak ve o ışık dalgası, boydan boya yurdu saracaktır. Şube Başkanı Nurdan BOZDAĞ bu yıl içerisinde inşaatı tamamlamak istediklerini bunun için de parti farkı gözetmeksizin Yerel yönetimlerden ilgi ve yardım beklediklerini bildirmiştir.