Cem Vakfı Aş Evi açıldı

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “böyle güzel bir şehrin, böyle güzel insanların Belediye Başkanı olduğum için her akşam Allah’a hamd ediyorum.” * Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, “Barış ve Hoş görünün yayılması için çalışıyoruz.
Cem Vakfı Edirne Şubesinin Aş Evi törenle açıldı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, Milletvekili Erdin Bircan, Vakıf Genel Başkanı Erdoğan Döner, İl Müftüsü Emrullah Üzüm ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninden sonra Sema gösterisi yapıldı. Açılış töreninde konuşan Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, “İlim ve Medeniyetler şehri Edirne’de olmaktan mutluyum. Hepimizin ortak gayesi Barış ve Kardeşliktir. Aleviler olarak en büyük beklentimiz ibadetlerin yasal olarak yapılması ve Cem Evlerimizin giderlerinin karşılanması. Askerlik yapıyoruz, vergi veriyoruz, camilerimizin giderleri verdiğimiz vergiler ile karşılanıyor ama sıra bize gelince yapılan hiçbir şey yok. Bunu nereye koyacağız. Türkiye’de yaşayan 25 milyon Alevi eşitlik bekliyor. Bu konuda adımlar atıldı ve sanıyorum, yeni yılda beklentilerimiz olacak. Kardeşçe yaşamalıyız. Sorunumuz Alevilik, Sünnilik değil, Problem sadece Alevicilik ve Sünnicilik yapanlar. Bunların da aşılacağını umuyorum” dedi.

“SİZE HİZMET ETMEK GURURLARIN EN BÜYÜĞÜ”

Aş Evinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan bu günkü açılışımız için teşrif eden değerli canlar. Edirne’den, Tekirdağ’dan, Kırklareli’nden ve ülkemizin bir çok yerinden bu açılış için buraya gelen değerli canlar. Bir karşılık bekleyerek bir şey yapacaksınız o şeyi hiç yapmamanız daha hayırlıdır. Bizim böyle bir anlayışımız hiç olmadı. Biz Yaratılanı Yaradan dan ötürü seviyoruz. İnsan olduğu için seviyoruz. Yaradan yarattığı için seviyoruz. Birine sadece bu, Alevi, Bektaşi, Sünni vatandaşlarımıza değil, hangi inançtan olursa olsun, hiç yapılmasa daha iyidir. Bu gün gerçekten çok mutluyum. 2 nedeni var, birincisi. Bundan 4 yıl önceydi. Cem Evinin açılışını İzzetten Doğan Hoca ile yapmıştık, o gün Edirne milletvekiliydim. O gün yine konuşma yapmıştım. Bu günde Cem Evinin olmazsa olmazı olan aş evinin açılışını yapıyoruz. Bu günde Belediye Başkanı sıfatı ile karşınızdayım. Demek ki gönül bağımız kopmamış. Şuna inanıyoruz ve Edirne’de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Edirne’de biliniz ki Valilik bir şey yapıyorsa, onun içinde halk dahil herkes vardır. Belediye bir şey yapıyorsa yine aynıdır. Biz Edirne’de iki yıldır iğne ile nakış işler gibi bu anlayışı işledik ve başardık. Biz önce insan diyoruz. Yaradanın en büyük hediye olan bu dünyaya, insana bir şey yapamıyorsan geriye ne kalıyor. Kime ne yapacaksın. Onun için hangi inançtan olursa olsun hepsi bizim. 2 yıldır camilerimizin neredeyse tamamının temizliğini müftülük ile birlikte yapıyoruz. Bu gün Aş evini açıyoruz bununla da gurur duyuyoruz. Müftümüz burada, sivil toplum örgüt başkanları burada, Cem Vakfı genel Başkanı, Aleviler, Sünniler, Edirne’liler burada. Bundan daha güzel ortam var mı? Bütün tarihi boyunca tüm medeniyetlere, tüm insanlara, ev sahipliği yapmış bu şehir bunu hak ediyor. Ve ben, böyle güzel bir şehrin belediye başkanı olduğum için her akşam Allah’a hamd ediyorum. Size hizmet etmek gururların, onurların en büyüğü. Yüreğimiz size hizmet için yüreğimiz çarpıyor. Dede bana teşekkür etti. Ama ben Edirnelilere, siz değerli hemşerilerime, canlarıma, size hizmet verme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Şundan hiç kuşkunuz olmasın. Edirne’de meydana getirmiş olduğumuz bu birlik, beraberlik ve dirlik hep devam edecek. Bu huzurla, bu sevgiyle, gönülden gönüle kurulan köprülerle, bu birbirimize duyduğumuz saygı ile, birbirimizi daha da büyütmek, yüceltmek, daha da yukarıya çıkarmak anlayışı ile Edirne’de sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel, huzurlu ve mutlu şehirlerinden olacak. Ben Edirne’de yaşayan 200 bin vatandaşımızın hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bu güzel şehirde beraber yaşıyoruz.”

Yeni Cem Evi içinde söz veren Başkan Gürkan, 1.5 yıl önce Cem Evlerinden kira ve su parası almadıklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra ise Lokma dağıtıldı, Sema gösterisi yapıldı ve Aş evinin açılışı yapıldı.