BURSA / ORHANGAZİ ŞUBEMİZİN BİRİNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE İLGİ ÇOK BÜYÜKTÜ

Cem Vakfı Orhangazi Şube Başkanı İmam BUDAK, törenlerin açılışında yapmış olduğu konuşmasında; Daha kuruluşumuzun birinci yılında, Orhangazi’de birlik, beraberlik ve kardeşliği sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını, aynı şekilde gerek Belediyemizden gerek devletimizin Kaymakamlık başta olmak üzere her kurumundan ve Orhangazi’de bulunan diğer sivil toplum örgütlerinden manevi destek gördüklerini söylemiştir.

Daha sonra bir yıllık çalışmalarını görsel unsurlarla  anlatan Başkan BUDAK, Orhangazi Cem Vakfı Şubesi kuruluşunda emeği geçenleri plaketle ödüllendirmişlerdir.

Daha sonra Cem Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Dursun ALTINAY  yapmış olduğu konuşmasında özetle; “Kimse Alevilerin ibadet yerlerinin tanım ve tariflerini yapmasın. Bin yıldan beri, Alevilerin ibadeti Cem’dir. İbadet yerleri ise Cemevleridir.” demiştir.

Artık devletimizi yönetenlerin bu gerçeği görmeleri gerektiğini ifade ederek, Edirne’den Ardahan’a kadar ülkemizde Cemevleri sayısının giderek artmakta olduğunu, özellikle, yerel yönetimlerin genel yönetimlere nazaran Cemevleri Yapımı konusunda daha öncü hareket etmekte olduklarını, Cem Vakfı olarak, daha geçen hafta yine Yalova’da, Cemevinin yapımı temelinin attıklarını, Yalova Belediye Başkanının bu konuda çok duyarlı ve istekli olduklarını, gözlemlediklerini ifade etmişlerdir.

Orhangazi Belediye Başkanı Sayın İsmail TARTAR törende yapmış olduğu konuşmasında Belediye Başkanı olarak en kısa zamanda Cemevi’nin yapımı için arsa tahsis edeceklerini ifade etmişlerdir.

Program, Uğur TOK, Cem GÜZELCAN, Bedriye ALKAN ve Volkan YILMAZER’in ülkemizin değişik yörelerinden seslendirdikleri türkü ve deyişleriyle son bulmuştur.