BODRUM/KONACIK TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Bodrum Belediyesi ve Vakfımız arasında imzalanan protokol çerçevesinde; Bodrum Konacık Beldesinde Cemevi yapılmasına ilişkin temek atma töreni 13.04.2013 cumartesi günü yapılmıştır.

Halkımızın büyük katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninde, Cem Vakfı Bodrum Şube Başkanı Mehmet ÇUHADAROĞLU yapmış olduğu açılış konuşmasında, bugün Bodrum tarihi bir gün yaşamaktadır. Bu Cemevi’nin yapımına, sadece Alevi vatandaşlarımızdan değil, Sünni kardeşlerimizden de destek bekliyoruz demiştir. Böylece toplumsal barış ve kardeşlik de daha gelişmiş olacaktır demiştir.

Cemevi’nin temel atma töreninde konuşan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Sayın İzzettin Doğan ‘Bu temel atma törenin inanç özgürlüğü için bir bayram günüdür Tarihi bir gündür’ diyerek Bodrum’a Cemevi’nin yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmişlerdir.

Prof. Dr. Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: Bugün Türkiye’de ikibini aşkın Cemevi yapılmıştır. Ancak bugün Bodrum’da temelini atacağımız Cemevi’nin başka bir önemi vardır. Bodrum’a  yapılacak cemevi sadece buradaki Alevilere hizmet etmeycek. Bir turizm beldesinde, dünyanın göz bebeği olan bir yerde Bodrum’un başka bir nitelik kazanacağını düşünüyorum. Buraya gelen insanlar kendi ülkelerine dönerken İslamın başka bir uygulaması olduğunu da görecekler. Bu cemevinin turizme büyük katkı sağlayacağı görüşündeyim. Sünniler burada aynı cemevinde Alevilerin İslamı nasıl algıladıklarını, nasıl icra ettiklerine tanıklık edeceklerdir. Aleviler temel haklarından birisini burada icra etme olanağına kavuşacaklar. Bugün inanç özgürlüğünün bayramıdır. Burada önemli bir partimizin buradaki başkanı partisi ile ilgili bir işaret vermiş oluyor. Vatandaşlar arasında ayrım yapmadığını gösteriyor. Değerli belediye başkanımızı kutluyorum” dedi.

Konacık Belediye Başkanı Mehemet Tosun ise temel atma törenin yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: 2004 yılından beri halkın bana verdiği destekle belediye başkanlığı görevini yapıyorum. Bu dönemde burada yaşayan Alevilerin cemevine ihitiyacı  olduğunu gördüm. Düşündük taşındık bu sorunu nasıl çözeriz diye Cem Vakfı’nın kapısı çaldık . Birlikte protokol imzaladık ve bugün bu cemevinin temel atma törenini gerçekleştiriyouz’ dedi. Mehmet Tosun sözlerini şöyle sürdürdü: Bu cemevinin bir diğer özelliği Bodrum mimarisime uygun ve aynı zamanda Alevilikte önemli bir yer tutan 12. İmamı sembolize eden üstünde 12 gen olan bir mimari yapı olacak şekilde yapılcak dedi.