BAKIRKÖY’DE “SEVGİDE BULUŞALIM” AŞURE ETKİNLİĞİ

16 Aralık Pazar günü, Cem Vakfı Bakırköy Şubesi ve Bakırköy Belediyesi işbirliğiyle, Bakırköy Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde “Sevgide Buluşalım” Aşure etkinliği düzenlenmiştir.

Etkinlik programı çerçevesinde, saat 13.00’da, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce (Dede) ve Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır’ın yapmış oldukları protokol konuşmalarıyla başlamıştır.

Protokol konuşmalarından sonra, Sanatçılar Volkan Yılmazer ve Erkan Çanakçı sahne alarak, deyişleri dile getirmişlerdir. Daha sonra, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, günün anlam ve önemine dair konuşma yapmıştır. Sayın Erzen’in konuşmasından sonra, Muharrem Temiz çeşitli türküleri ve deyişleri seslendirmiştir.

Bakırköy “Sevgide Buluşalım” Aşure Etkinliği, Cem Vakfı Bakırköy Şubesi üyelerinin Bektaşi Semahı ve Yenibosna Cem Vakfı Gençleri’nin Birlik Semahı dönmesinden sonra, Lokma Duası ve Aşure ikram ve dağıtımıyla sona ermiştir.

Fotoğraflar: Mahir DİLEKÇİ