Antalya Finike’de Kafi Baba Anma Etkinliği

Kafi Baba ve Abdal Musa Kültür Mirasını Araştırma ve Koruma Derneği tarafından düzenlenen “Kafi Baba Anma Etkinliği”, 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde Finike Yuvalı Köyü’nde yapıldı.
Anma etkinliğine bu bölgenin dışında, Mersin, İstanbul, İzmir gibi yurdun farklı illerinden gelen katılımcılar da vardı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesinden sonra; yörenin inanç önderi pozisyonunda olan ve etkinliği düzenleyen komitenin üyesi Haydar Demirayak Dede, Kafi Baba hakkında bilgi verdiği bir konuşma yaptı.
Binali Yıldırım Dede, Halk Ozanı Ali Sağlam deyişleriyle, uzun yıllardır bu kültüre hizmet eden Abbas Genç’le birlikte İstanbul’dan gelen gençler döndükleri semahlarıyla halkın ilgisini kazandılar.
Daha sonra türbe önünde açık havada halkın yoğun olarak katıldıkları, Prof. Dr. Hüseyin Bal’ın yönettiği Alevilik’le ilgili bir panel yapıldı.
Panel’de Prof. Dr. Fuat Bozkurt ocaklar ve Alevi Bektaşi inanç merkezleri; Araştırmacı Yazar Veli Asan Tahtacılar ve gelenekler; Araştırmacı Ayhan Aydın Balkanlar’daki Alevi Bektaşi varlığı ve dergahlar; Araştırmacı Ali Aksüt Kafi Baba hakkında bilgilendirici konuşmalarını yaptılar. Ayrıca Prof. Dr. Hüseyin Bal da özellikle Kafi Baba ve burada hizmet yürütmüş babalar hakkında bir konuşma yaptı.
Anma Etkinliği’ne Elmalı Tekke Köyü’nden Hüseyin Eriş Halifebaba önderliğinde kalabalık bir gurup da katılmıştı.
Etkinliğe katılan bir ekip de CEM Vakfı Bakırköy Kültür ve Cemevi gurubuydu. Başkan Muharrem Topaloğlu başkanlığında bir otobüslük kafileyle Antalya’ya gelen mihmanlar burayı canlandırdılar.
Ayrıca Ozan ve Tahtacılar Derneği Başkanı Yolcu da anmaya güç verdi.
Akşam ise Aynur Haşhaş gibi sanatçı ve ozanların katıldıkları dinletiler sunuldu.
Anma etkinliğinin sunuculuğu ilk anmadan beri olduğu gibi Ali Aksüt yaptı.

CEM Vakfı Basın Halkla İlişkiler Birimi