Anadolu Örgüsü Projesi, Gençleri İstanbul’da Buluşturdu..

Anadolu Örgüsü projesi kapsamında Anadolu’dan gelen gençlerin İstanbul ziyaretlerinde ilk durak Cem Vakfı idi.

Alevi Vakıfları Federasyonu öncülüğünde,  Avrupa Birliğinin desteğiyle yürütülen Anadolu Örgüsü projesi,  Türkiye’deki Alevi Kurumları arasında diyalog ve iletişimi güçlendirmeyi, Kurumlar ve topluluklar arası bilgi akışını sağlamayı amaçlamaktadır. Şubat 2012 – Temmuz 2013 tarihlerini kapsayan bu önemli proje çerçevesinde kurumlar arası işbirliğini geliştirmek amacıyla birçok çalışma yapılmıştır.

Bu bağlamda,   26/27 Mayıs 2012 tarihinde,  Nevşehir Hacı Bektaş Kültür Merkezi’nde Anadolu Örgüsü Açılış Çalıştayı gerçekleştirilmiştir. 2 Temmuz 2012 Anma Törenlerine 3 Alevi Federasyonu birlikte katılmış, Hacıbektaş Etkinliklerinde ortak bildiri yayınlamışlardır. Eylül 2012’de Gaziantep’te, Aralık 2012’de İstanbul’da Anayasa, inanç özgürlükleri ve sivil toplum konulu etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Çok sayıda TV ve Radyo programına katılan Anadolu Örgüsü Projesinin; Erzincan, Gaziantep ve Hacıbektaş’ta temsilcilik bürosu bulunmaktadır.

Proje kapsamında; Gaziantep, Malatya, Sivas, Erzincan, Nevşehir ve Kayseri’den 16-25 yaş aralığındaki öğrencilerden oluşan 12 kişilik bir heyet İstanbul’a gelmiştir.

4 Şubat’ta Cem Vakfı Genel Merkezini ziyaret eden, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen gençlerin, Alevi kurumları ile iletişimini güçlendirmek amacıyla, 3-10 Şubat 2013 tarihleri arasında, İstanbul’daki çeşitli Alevi Kurumları ve Dergâhlarına ziyaretler gerçekleştirilecektir. Söz konusu heyet, 6 Şubat Çarşamba akşamı,  Barış TV’de Stüdyo konuğu olarak katılarak, proje hakkında görüş ve düşüncelerini paylaşacaklardır. Aynı zamanda, İstanbul’da çeşitli müze ziyaretlerini, tiyatro gösterimini, kültürel ve turistik bir İstanbul turunu da kapsayan program, 10 Şubat 2013 tarihinde sona erecektir.