“ANADOLU ERENLERİNE BİR TUTAM VEFA” SERGİSİ AÇILIŞI

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Sayın İzzettin Doğan, 19 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında Yenibosna Cem Vakfı Genel Merkezinde sergilenmekte olan “Anadolu Erenlerine Bir Tutam Vefa” sergisinin açılışında yapmış olduğu konuşmasında, Alevi İslam inancının dogmalardan uzak ve bilgiyi esas alan bir felsefeye sahip olduğunu ifade etmiştir.  Sanatçı Elife Erdoğan’ın, ebru üzerine titiz bir çalışma sonucu Anadolu Erenlerine ait yapmış olduğu portrelerin, öncelikli olarak Cem Vakfında sergilemiş olmasının önemine dikkat çekmiştir.

Cem Vakfı Yönetim Kurulu toplantısından önce yapılan sergiye Yönetim Kurulu üyeleri yanında, halkın yoğun ilgi gösterdikleri görülmüştür.

Alevi inanç önderlerinin resimlerini içeren bu kapsamlı ve aydınlatıcı sergiye, tüm halkımız davetlidir..