AB MÜSTEŞARI CEM İBADETİNDE

“TÜRKİYE’DE TÜM İNANÇ GRUPLARI İBADETİNİ RAHATÇA YAPABİLMELİ”

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı, Birinci Müsteşar, Michael Miller ve Avrupa Birliği Delegasyonu Siyasi İşler Danışmanı Sema Kılıçer Alevi Vakıfları Federasyonu’nun davetlisi olarak Cem Vakfı’nı ziyaret etmiştir.

Sözkonusu ziyarette, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan BERMEK, Cem Vakfı Şubelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Balaban ve Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır da hazır bulunmuşlardır.

Gelen konuklara Vakıf Genel Merkezinde akşam yemeği ikramı sırasında Alevi – İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce aşurenin yapımı ve Alevilik’teki yerini anlatmıştır. Daha sonra Cem ibadetini izlemek üzere beraberindeki konuklarla birlikte Cem salonuna çıkmışlardır.

Cem TV mikrofonlarına konuşan AB müsteşarı Miller önemli açıklamalarda bulunmuştur. Miller Cem TV mikrofonlarına şu açıklamada bulundu: ‘Aslına bakarsanız biz zaten bu hususları doğrudan ilgili kurum ve kişilerden bilgi almak üzere burada bulunuyoruz. İstanbul’da bulunduğumuz süre içinde farklı inanç gruplarının dini temsilcilerden bilgi alıyoruz. Tabi bu aldığımız bilgileri de AB 2013 ilerleme raporlarına yansıtıyoruz. Biz sonuçta Türkiye’deki tüm insanların inanç gruplarının inançların gereğinin yerine getirmesini isteriz. Ama bu sonuçta Türkiye’nin vazifesidir. Avrupa Birliği’nin sözleşmesini yerine getirmek Türkiye’nin temel görevi. Bizde bunları görmek isteriz.’ dedi.

Daha sonra yemeğin ardından vakıf yöneticileri ; AB Müsteşarı Michael Miller ile Avrupa Birliği Delegasyonu Siyasi İşler Danışmanı Sema Kılıçer Cem ibadetini izlemek için Cem salonumuza çıkmışlardır. Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce burada Alevilik ve Cem ibadeti hakkında bilgi vermiştir. Cem ibadetini büyük bir ilgiyle izleyen Michael Miller; Cem ibadeti süresince tercümanından sürekli bilgi almıştır.

Fotoğraflar: Mahir Dilekçi