8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ANMA ETKİNLİĞİ

Cem Vakfı Genel Merkez Kadın Kolları Yönetimi, İstanbuldaki tüm şubelerin de katıldığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde,9 Mart 2013 Cumartesi saat: 13.00 /17.00 arası yoğun bir katılımla kutladı.

Etkinliğe;

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan,

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin,

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Doğan Bermek,

Cem Vakfı Şubelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Atilla Balaban,

Çeşitli Kurum Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Muhtarlar, Cem Vakfı Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Alevi Vakıf ve Dernekleri Kadın Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılmışlardır.

Etkinlik, halkın yoğun katılımıyla, saat 17.00’a kadar devam etmiştir.

Sunumu Dilek Toraman’ın yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanı Gülay Odabaş yapmıştır. Etkinlikte, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan günün anlam ve önemine uygun bir konuşma yapmıştır.

Cem Vakfı Kadın Kolları, hazırladığı tarihe yöne veren kahraman kadınlardan 12 farklı kadını anlatan bir gösteriyi izleyicilere sunmuşlardır. Hz. Zeynep’ten Fatma Bacı’ya, Rosa Luksenburg’dan Clara Zetkin’e, Kara Fatma’dan Madam Curie’ye, Türkan Saylan’a ve sanatta Afife Jale’ye uzanan; kaderleri ölümle noktalanan Güldünya, Pippa Bacca ve Ayşe Paşalının ve de anaların anası Zübeyde Ana’nın hayatından kesitler sundukları etkinlikle izleyicinin büyük beğenisini toplamışlardır.

Cem Vakfı Kadın Kolları’nın eğitim çalışmaları kapsamında Eğitimcinin Eğitimi – İletişim Becerileri Semineri’ne katılan katılımcılara sertifikaları, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ve Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin tarafından törenle takdim edilmiştir.

Sertifika Töreninin ardından, “Kadınlar Vardır, Kadınlar Her Yerde…” paneli düzenlenmiştir. Panel Yöneticiliğini ve Moderatörlüğünü Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Nimet Karabulut yapmış, Panelistler: CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Şair – Senarist Süheyla Taşçıer ve Eğitim koordinatörü Zafer Berkol’dan oluşmaktadır. Panel 1.5 saat sürmüştür.

Sanatçı Erkan Çanakçı seslendirdiği deyişler ile panele renk katmıştır.

Etkinlik boyunca, Cem Vakfı Kadın Kolları ve Alevi Vakıfları Federasyonu Kadın Kolları giriş standı yanında, etkinliğe katılanlara ikramlarda bulunulmuştur.

Cem Vakfı kadın Kolları’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Anma Etkinliği, ilgi hiç eksilmeden, saat 17’de sona ermiştir.

Ayrıca, aynı gün, 9 Mart 2013 Cumartesi, Saat 22.00’de İsmail Saçlı’nın sunumuyla Cem TV’de yayınlanan Cem’de Gündem programında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anılmış ve Alevilikte Kadının Yeri konusu işlenen programa, Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanı Gülay Odabaş konuk olarak katılmışlardır.