5. Seyyid Garip Musa Anma Etkinlikleri Yapıldı…

Anadolu’nun ulu pirlerinden ve Hacı Bektaş Veli’nin amcasının oğlu olduğu söylenen kendi adıyla bilinen büyük bir Alevi ocağının isim önderi olan Seyyid Garip Musa, Sivas’ın Divriği İlçesi Güneş köyü Alan Mezrası’daki türbesinin de bulunduğu alanda, yolundan gidenlerce büyük bir sevgi, saygı, hürmetle anıldı.

Dört yıl önce Hakk’a yürüyen ve günümüzün en önemli dedelerinden birisi olarak kabul edilen Musa Karakaş başta olmak üzere bu yola gönül verenlerin büyük emekleri sonucunda “kuş uçmaz kervan geçmez” bir tepelik alanda bulunan türbesi onarılan, “İboş Dede Cemevi”, tuvatleri, çevre düzenlemesi ve ana karayolunun da bulunduğu Höbek Köyü’nden itibaren 14 km. Yolu yapılan, tören alanını dolduran yüzlerce kişi içinde yakın köylerden gelenler olduğu kadar farklı illerden etkinliğe katılanlar da vardı.

Ankara Tuzluçayır’da merkezi bulunan Seyyid Garip Musa Kültür Derneği’nin organize ettiği Etkinlikte; zakirliğini aynı zamanda Yellice’li Şeyh Şazeli Ocağı’ndan Muhsin Aygün’ün yaptığı Koca Leşker Evlatları’ndan Bektaş Yücer Dede’nin yürüttüğü kısa bir cem yapıldı. Cemde kurbanlık koyunlara duaları verildi. Halk Seyyid Garip Musa ve oğlu Mehmet Güneş’in mezarlarının bulunduğu türbeyi ziyaret etti.

Belleklerdeki deyişleri seslendiren Mehmet Kunda, Karani, Ahmet Kaya gibi sanatçı ve ozanların sahne alışından ve yenilen lokmalardan sonra halk saat 17.00’de büyük bir aşk halinde dağıldı.

Ayhan Aydın

YİNE GELİRİM

Garip Musa garip koymam yurdumu

Akan sele karışır da gelirim