KIZIL DELİ SULTAN

BELGE

BOA – amkt. Mvl 57-a/72.34

BELGE III.

14.Z. sene 1107 (haziran 1695) Padişah 2. Mustafa Dönemi.

Divan-ı Hümayün’dan Dimetoka’ya (Yunanistan’da)bağlı Cebel bucağında Kızıl Deli Sultan vakıfları mütevellisi Salih Bin Hüseyin’e

Dimetoka (Didymetikon Yunanistan’da) ilçesi Cebel bicağında Kızıl Deli Sultan vakıfları mütevellisi olan Hacı Osman vakıf gelirini kendi yararına kullanıp tekkede hizmet eden ve gelip geçen yolculara vakıf malından bir şey vermediği, binaları onartıp bakmadığı için yöre halkının kadıya şikayeti üzerine yukarıda adı geçenin değiştirilerek yerine yeni vakıf edenin evlatlarından hal ve gidişi beğenilen Salih Bin Hüseyin atanarak (gündelik on akçe ücretle bendisine Berat verilmiştir.

BELGE IV.

Dimetoka kadısının divan-ı hümayüna yazdığı i’lama karşı divan-ı hümayundan : Salih Zar olunur huzurumuzda Rafi’olalar Deyü Buyululır Sahh Muma ileyhe i’lama mücebince tevcih ılmamak buyuruldu.

Fi. 14. Za.1107

BELGE V

Yine yukarıdakilerin aynıolan bu belge, adı geçen bucağın sözü geçen 22 kişinin mahzarı (toplu olarak verilen dilekçe) olup, dilekçenin altın da bu kişilerin adları ve mühürleri vardır.

BELGE

BOA İ.E .Evkaf Tasnif NO: 2891