Faaliyetler

2004 Yılı Faaliyetleri
3 Nisan 2004 Türkiye genelinde bulunan Alevi Dernek ve Vakıfları arasında bulunan sorunları çözmek ve federasyonlaşmak amacıyla Cem Vakfı Genel Merkezi’nde yoğun katılımlı bir toplantı düzenlenmiştir.
*21 Mart 2004 Hz. Ali’nin Doğum Günü olarak kutladığımız 21 Martta, her yıl olduğu gibi bu yıl da Galata Mevlevihanesi ile birlikte Cem Vakfı Yenibosna Cemevin’de bir tören düzenlendi.
*Mayıs 2004’te TESEV öncülüğünde, aralarında Cem Vakfı’nın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Eğitim Reformu Girişimi (ERG), Türkiye’de “Din ve Eğitimi” konulu Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Üstün Ergüder’in öncülüğünde bir çalışma grubu oluşturulmuştur.
Amacı Anayasa’da yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin içeriğine öneri getirmek olan bu çalışma 1 Mart 2005 tarihinde
25/26/27 Haziran 2004 20. Geleneksel Abdal Musa Sultan’ı Anma Töreni. Bayram Kaya Kemal Aydın
*3 TEMMUZ 2004 Cem Vakfı olarak Bulgaristan’ın Razgrat Kenti’nde yapılacak Cemevi >temel atma töreni
* Bochum Üniversitesi’nin davetlisi olarak Almanya’ya giden Vakfımız çalışanlarından Ayhan Aydın üniversitede Alevilikle ilgili düzenlenen panele Vakfımız adına katılmış, bu arada Cem Vakfı’nın çalışmalarını da aktarmıştır.

*25 Eylül 2004:
*14 Ekim 2004 İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası Kutlama programı kapsamında Vakıf Merkez binamızda düzenlenen “Ahilik Prensipleri; Üretimde, Eğitimde, Yönetimde maliyetleri düşürecektir” konulu panelde kurucu üyelerimizden Sayın Yaşar Tükek ve Prof. Dr. Gazi Aydın konuşmacı olarak yer almışlardır.
*04 /10 EKİM 2004 tarihleri arasında; Almanya’nın Marburg kentinde bulunan bir meslek yüksek okulundan 31 öğrenci 3 öğretmeni eşliğinde İstanbul’a yaptıkları gezi sırasında 7 ekim 2004 Perşembe vakfımızı ziyaret ederek…………..
*4 Ekim 2004 Basın Açıklaması Cem Vakfı’nın 25 Eylül 2004 Cumartesi günü İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda, hiçbir ayırım yapmaksızın her inançtan insana açık olarak icra ettiği “Cem Töreni”’nin gerek ülke içerisinde gerekse ülke dışında yarattığı olumlu tepkiyi, Alevi İslam İnancının Sünni kardeşlerimizde yaratmış olduğu sevgi ve sempatiyi hazmedemeyen, bazı kişi ve kuruluşlar; Alevi büyüklerinin isimlerini bayrak ederek, onların ardına sığınarak Aleviliğin İslam’ın dışında bir yorum olduğunu söyleyerek halkın zihnini bulandırmak amacıyla Cem Vakfı ve Alevi İslam anlayışına karşı başlatmış oldukları kampanyaya duyduğumuz tepki yapılan bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştur.
*14 Ekim 2004 Ülkemizin saygın sosyologlarından Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyesi olan Doç Dr. Hüseyin Bal’ın hazırladığı, Alevi İslam inancı ile ilgili merak edilen konuların yer aldığı “Alevi İslam Yolu” kitabı CEM Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın önsözüyle Cem Vakfı yayınları arasında çıktı.
3 Kasım 2004 Vakfımızın Bulgaristan’da Dulova, Razgart ve Kırcaali Şubelerini kurmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Dışişleri müracaat edildi.
*16 Kasım 2004 Cem Vakfı Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. İzzettin DOĞAN Kanal E televizyonunda yayınlanan “Özüyle Sözüyle”^programına konuk oldu.
*21 – 24 Kasım 2004 tarihleri arasında Yunanistan’ın DİMETOKA İlçesinde Kızıldeli Sultan Dergahı Mütevelli Heyetinin düzenlediği “Kasım Kurbanı” Etkinliklerine Vakfımız davet edilmiş olup tarafımızca Ayhan Aydın ve ağabeydin Harman görevlendirilmiş buradaki etkinliklere yoğun şekilde katılan halka Cem Vakfı Çalışmaları anlatılmış, ayrıca aynı bölgede bir Cem Vakfı şubesinini kurulması yönünde ikili görüşmeler yapılmıştır.
*10 Kasım 2004 Cem Vakfı olarak her yıl olduğu gibi, bu yıl da 10 Kasım günü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu; devrimleri ile Türk insanına çağdaşlığın kapılarını açan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için düzenlenen Anma Töreni’ne değerli tiyatro sanatçımız Dilek Türker’in hazırlayıp sunduğu “şiir, müzik ve tiyatro ile Atatürk’ü Anma” gösterisi yer almıştır…………
Cem Vakfı olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım 2004 Çarşamba günü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu; devrimleri ile ülkemizde çağdaşlığın kapılarını açan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları için Anma Töreni düzenlenmiş, törende Tiyatro Sanatçısı Dilek TÜRKER’in hazırlayıp sunduğu “şiir, müzik ve tiyatro ile Atatürk’ü Anma” gösterisi yer almıştır
*11.11.2004:
BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMA
11 Kasım 2004 tarihli Milliyet Gazetesi’nin 21’nci sayfasında, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali BARDAKOĞLU’nun, AB Komisyonu İlerleme Raporu’nda Alevilerin dini azınlık olarak nitelendirilmesi konusunda basın mensuplarına verdiği mülakatta “Aleviler azınlık değil, İslam’ın alt inanç grubudur. Her gruba hizmet götüremeyiz böyle olursa Aczmendiler talepte bulundukları zaman ne olur” şeklindeki açıklamasına nedeniyle Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. İzzettin DOĞAN’ın “Sayın Başkanın 1400 yıllık Aleviliği, Aczmendilerle eş saymasını esefle karşılıyor ve kınıyoruz. Kasıtlı değilse tamamen bilgisizliğe dayanan bu talihsiz açıklamayı kabul etmek mümkün değildir.” sözleriyle başlayan bir açıklama yapılmış ve bu açıklama tüm medya kuruluşları, köşe yazarları, İstanbul ve İstanbul dışında bulunan Alevi Dernek-Vakıf ve Cem Kültür Evlerine gönderilmiştir.

*26 Kasım 2004:
Dilek Türker- Tiyatrno Ayna’nın sahneye koyduğu Pir Sultan Abdal Oyunu 26 Kasım’da Akatlar Kültür Merkezi’nde Vakfımızın organize ettiği bir Basın Toplantısı ile kamuoyuna duyurulmuştur.
*30 Kasım 2004:
Dilek Türker-Tiyatro Ayna’nın sahnelediği Pir Sultan Abdal oyunu’nun galası; Alevi İslam inancının tüm kültürel ve felsefi zenginliklerini araştırıp, yaşatmak için mücadele veren Vakfı’mızın ev sahipliğinde, 30 Kasım 2004 Salı akşamı saat:21.00’de Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılmıştır.

*İnsan Hakları danışma kurulu toplantıları
*TAKVİM 2004
*Tunceli Pertek Şube

*Çorlu Aşure Günü 30 MAYIS 2004 / YALOVA

*18 Aralık 2004 Çorlu Şubemiz tarafından Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda bir etkinlik tertiplendi.

*6 Şubat 2004 Edirne Şube’nin düzenlediği geleneksel “Dostluk ve Dayanışma Gecesi”

*26 Ekim 2004 TESEV tarafından hazırlanan ve Gazeteci Ruşen Çakır ve İrfan Bozan *******“Demokratik, Sivil ve Şeffaf Bir Diyanet İşleri Başkanlığı Mümkün mü?” isimli çalışmaya Vakıf Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. İzzettin DOĞAN’ın konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini içeren bir metin gönderilerek bu çalışmaya katkıda bulunulmuştur.
* 2Aralık 2004 Cem Vakfı Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. İzzettin DOĞAN Kanal D TV’de ana haber bülteninde son günlerde gündem oluşturan konular hakkında görüşlerini açıklamışlardır
*22 Aralık 2004 T.C Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan SOCRATES (Genel Eğitim) programı çerçevesinde İstanbul’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına davetli olan Vakfımız adına toplantıya Vakıf Genel Müdürü Sayın Celal DİNÇER ve Vakfımız hukuk sorumlusu Sayın Av. Serap TOPÇU katılmışlardır.
*Son olarak içinde bulunduğumuz yıl itibariyle 27 Şubat 2005 tarihinde Cem Vakfı Avrupa Koordinatörlüğü tarafından Almanya’nın Dortmund Kenti’nde Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiştir.